idosek otthona img

Soltvadkerti Református Idősek Otthona


A Soltvadkerti Református Idősek Otthona, Soltvadkerten a Kossuth L. u. 14. sz. alatt működik. 2004. szeptember 1-én kerület az épület és a működtetés a Soltvadkerti Református Egyházközség tulajdonába. Akkor az intézmény emelt szintű szociális otthonként kezdte meg a szolgáltatás nyújtást. Ma már itt működik a 68 fős bentlakásos intézmény mellett az Idősek Klubja 30 fővel, valamint az intézmény rendelkezik szakápolási engedéllyel is. Az intézményben rendszeres programokkal, gyógytornával, kirándulásokkal, szinházlátogatással színesítik a nyugdíjasok életét. Jelenleg fő profil a szociális otthonként nyújtott szolgáltatás. Felekezetek szerinti hovatartozás tekintetbevétele nélkül biztosított a bejutás, amennyiben az igénylő az egyéb feltételeknek megfelel. A felvételt megelőzően előgondozás történik. Lehetőség van rá, hogy az ellátást igénybe venni kívánók akár családjukkal együtt látogassák meg az intézményt, szerezzenek személyes tapasztalatot az ott folyó életről. A térítési díj a magas szintű szakellátásért 2022-ben 7.400 Ft/nap a bentlakásos részen. A beköltözők korlátozott mennyiségben hozhatják be saját megszokott bútordarabjaikat, mivel az intézményi ellátás szakszerűen és komfortosan berendezett szobákban folyik. Az ellátás tartalmaz napi ötszöri étkezést, szükség szerint ruhaneműt, textíliát, tisztálkodási szereket, teljes gyógyszer ellátást, inkontinencia termékeket szükség szerint. Heti két alkalommal jár gyógytornász, a háziorvos hetente 2-szer rendel, havonta egyszer, illetve szükség szerint rendel pszichiáter szakorvos. A beköltözkor egyszeri befizetésként 360.000 Ft összegt kérünk, amely a törvényben szabályozott módon kerül kezelésre, és jogosultság esetén időarányosan visszafizetésre. 

Huszonnégy órában szakképzett személyzet áll rendelkezésre. Az idősek gyógyszerellátásáról az intézmény kereteiből gondoskodnak, biztosítják a teljeskörü egészségügyi ellátáshoz való hozzájutást. Maximálisan támogatják, hogy a hozzátartozók akár aktívan is részt vegyenek az intézmény életében, minél gyakrabban látogassák szeretteiket a nap bármely szakában, este nyolc óráig. A kétszintes épületben 40 lakószobát alakítottak ki. Jelenleg 68 fő ellátásáról gondoskodnak. Az intézmény akadálymentes, az idősek mozgását lift segíti. Törekszenek arra, hogy az ellátottak aktivitását fenntartsák, elégedett, jó hangulatú légkörben teljen a nap. Természetesen itt is megfigyelhető az emberi természet sokszínűsége, és az idős embereknél ez még élesebben előtérbe kerül. Mindenkinek igyekeznek tiszteletben tartani személyiségét, a lakóikat segítik a lelki problémák feldolgozásában.

Soltvadkerten jól működő civil szervezeteink is vannak. Érdemes élni azokkal a lehetőséggel is, amit ezek a szerveződések kínálnak. Sok ember nyugdíjas korára éri el azt az anyagi biztonságot, és akkor rendelkezik annyi szabadidővel, hogy kirándulhasson, szórakozhasson, megvalósítsa azt, amire munkában töltött évei alatt nem volt lehetősége. A cél mindenképpen az lenne, hogy idős korban is minél tovább élhessünk aktív életet, saját megszokott környezetünkben, vagy családunk körében, de amikor bentlakásos ellátási forma válik szükségessé, minden rászoruló, mielőbb hozzájusson. A hazai lakásviszonyok sem méreteiket, sem kialakításukat tekintve nem könnyítik meg az időskori önellátást. A lépcsők, a küszöbök, a magas fürdőkád, a csúszós aljzat megnehezítik az idős ember mindennapjait.

Felvételi ügyintéző: 

Kincsesné Kakukk Éva
Tel.: +36 30 869 75 01
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Intézményi elérhetőségek: 

Soltvadkerti Református Egyházközség

Idősek otthona: 68 fő
Az alapítás éve: 2004.
Idősek klubja: 30 fő
Az alapítás éve: 2004

Intézményvezető: Sipos Ajtony Levente lelkész
Tel.: +3630 45 66 973
Email: sThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Szakmai vezető: Császár Emőke
Tel.: +36 30 74 98 095
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vezető ápoló: Kincsesné Kakukk Éva
Tel.: +36 30 869 75 01
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Idősek klubbja vezető: Kolozsváriné Tóth Mónika
Tel.: +36 30 749 80 96
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.